Ribollita - toszkán bab

2013-02-13

sponsored links

YI5M3950.jpg

A levesnek nevezett, de inkább a mi fõzelékeinkre hasonlító toszkán ételspecialitás neve annyit jelent: ?újramelegítve?. És valóban: sokkal jobb másnap, akárcsak a töltött káposzta.

Mikor elõször ettem ilyet, nem tudtam eldönteni, szeretni fogom-e: sikerült kifognom Toszkánában egy olyan kora õszi hetet, mikor végig zuhogott az esõ. Nem volt nálam meleg ruha: tornacipõben, farmerdzsekiben mászkáltam, és állandóan forró levesre vágytam, így mikor elém tették, az elsõ érzésem a csalódás volt. Aztán a szó szoros értelmében "ráéreztem az ízére", és szépen, észrevétlenül belopta magát a kedvenceim közé.

Gyakran készítem itthon is, persze inkább ilyenkor, a téli idõszakban: sokkal ízgazdagabb, mint általában a fõzelékek, és sûrûbb, mint egy átlagos leves. Szerintem megéri kipróbálni!

 Hozzávalók:

250 g gyöngybab

1 kávéskanál zsálya

1+2 fej hagyma ...


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2013/02/13/ri...

sponsored links

Keres?s