Ribizlitorta
sponsored links
Hát most mint mondjak... a nyár eddig legjobb tortája. Külön-külön megvolt a tészta, a krém, de ilyen párban legütõsebbek közé tartozik.
És hiába a komoly, nagyon csokis, és komoly cukormennyiséget felvevõ piskóta, a tejbegríz alapú könnyû krém a ribizli icipici savanykásságával nagyon nyárivá varázsolja. A torta magas, rengeteg embernek elég, és még azt is viszonylag jól kibírta, hogy útközben a kocsi ülésérõl rázuhant egy kétliteres ásványvízzel teli üveg :). Mivel õ is vendégségbe készült, felvágva nem tudom megmutatni, de úgy is igen meggyõzõen nézett ki. A gyerekeim megígértették velem, hogy sütök itthonra is, úgyhogy majd frissítek....
Hozzávalók: ( két darab, 20-22 cm-es formához - a magassága miatt 16 szelet simán kijön belõle)
-a tésztához
22 dkg liszt
35 dkg cukor
9 dkg holland kakaó
2 tk. szódabikarbóna
1 tk. sütõpor
1 tk só ...