Ribizlis-zabpelyhes pohárkrém
sponsored links
Szeretjük az egyszerû, sütés nélkül készülõ édességeket, ilyen ez a finom pohárkrém is. Picit talán idõigényesebbnek számít, mivel a morzsás réteghez a zabpelyhet a sütõben is sütni kell kicsit. De érdemes elkészíteni, mert nagyon finom, és a cukorba forgatott apró gyümölcsszemekkel mutatós is. Még szebb és finomabb lehet, ha a tetejét megcsorgatjuk kevéske mézzel. :) A recept megjelent a Kifõztük Magazin júliusi számában, sok sikert hozzá!
Hozzávalók 6 pohárhoz:
- 2 evõkanál vaj
- 3 evõkanál barna cukor
- 12 dkg zabpehely
- 25 dkg mascarpone
- 1 kis pohár (180 g) natúr joghurt
- 1-2 evõkanál méz
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg ribizli
- finom szemcséjû kristálycukor
- A vajat serpenyõben felhevítettem, hozzáadtam a cukrot, a zabpelyhet, és pár percig pirítottam.
- Tepsibe öntöttem, majd 170 fokra elõmelegített sütõben 15 percig sütöttem.
- Félidõben fakanállal átkevertem, a sütõbõl kivéve hagytam kihûlni.
- A krémhez kézi habverõvel elkevertem a mascarponét a joghurttal, közben ízesítettem a mézzel.
- A tejszínbõl kemény habot vertem, és fakanállal óvatosan a joghurtos krémbe forgattam.
- A krémet a poharak aljába halmoztam, a tetejükön elosztottam a zabpehelymorzsát.
- A ribizlit megmostam, papírtörlõvel kicsit leitattam a nedvességet a fürtökrõl.
- Leszemeztem, finom szemcséjû kristálycukorba forgattam, és a zabpehelymorzsára halmoztam.
- Jól lehûtve kínáltam.