Ribizlis túrólepény
sponsored links
Minden évben szépen terem nálunk a ribizli, így mindig sor kerül valamilyen ribizlis süteményre. Leggyakrabban erre a tortára esik a választás, mert amellett, hogy nagyon finom, egyszerû az elkészítése is.
Fagyasztott ribizlivel is elkészíthetõ, csak jól csepegtessük le elõtte. A nyírfacukrot ugyanennyi porcukorral is helyettesíthetjük.
Ha nagyon meleg van, ahogy most legutóbb nálam is volt, akkor tegyük a tésztát a nyújtás elõtt is kb 15 percre a hûtõbe, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni. Ha nincs döglesztõ meleg, akkor elég csak akkor hûtõbe tenni, amikor a töltelékkel foglalatoskodunk.
A leírás alatt Videót is megnézhetsz az elkészítésérõl!
Hozzávalók
A tésztához:
- 27 dkg finomliszt
- 18 dkg vaj
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 9 dkg nyírfacukor
- 1 egész tojás
A töltelékhez:
- 30 dkg túró
- 15 dkg tejföl
- 1 kk szárított citromhéj
- 1 ek vaníliás cukor (házi)
- 3 tojás
- 5 dkg vaj
- 8 dkg nyírfacukor
A tetejére:
- 30-40 dkg piros ribizli
- 1 cs tortazselé
Elkészítés
- A tészta hozzávalóit a tojás kivételével összemorzsoljuk, majd a tojást is hozzáadva tésztává gyúrjuk.
- Kinyújtjuk és egy 25 cm-es piteformába igazgatjuk a tésztát, a széleit is jól benyomkodjuk, hogy felvegye a formáját. Hûtõbe tesszük.
- A töltelékhez mindent összekeverünk, majd a lehûtött tésztába öntjük és elegyengetjük.
- 170 °C-ra elõmelegített sütõben kb 50 perc alatt megsütjük. A közepe még éppen hogy remegjen egy kicsit, akkor jó. Teljesen kihûtjük.
- A megtisztított ribizli szemeket a töltelékre szórjuk, eligazgatjuk.
- A zselét a csomagoláson lévõ utasítás szerint elkészítjük, majd a ribizlire kanalazzuk.
- 1-2 órára hûtõbe tesszük tálalás elõtt.
Ezt a receptet Videón is megnézheted, csak kattints az alábbi képre, hogy elinduljon:
Ha szereted az ilyen Recept Videókat, iratkozz fel a YouTube csatornámra, ahova folyamatosan töltöm majd fel õket.
Magát a videót is lájkolhatod a YouTube-on.
Minden lájkot és feliratkozást nagyon köszönök!
Ne felejts el követni a Facebook-on is, hogy elsõként értesülj az újdonságokról, új receptekrõl és új videókról!