Ribizlis tofutorta
sponsored links
Bármilyen meglepõ is de ez a recept nem egy süteményes könyvbõl származik, hanem Töltött és rakott ételek címû szakácskönyvembõl.Egy kicsit félszegen álltam neki, mivel a tofuval eddig csupán egyszer volt "dolgom", de annak is már ezer éve.
Most, lesz ami lesz alapon belevágtam, mivel utánaolvastam egy kicsit ennek az "eledelnek":A szójában létfontosságú fehérjék(45%), vitaminok(B- ÉS E- vitamin, folsav) ásványi anyagok(kalcium, magnézium,nátrium), nyomelemek(vas, cink, szelén réz) találhatóak.A szója esszenciális aminosavakat is tartalmaz, valamint lecitint, ami fontos sejtalkotó és serkenti az idegrendszert.Filoösztrogén tartalma fontos szerepet tölt be a nõk hormonháztartásának egyensúlyban tartásában, ez fõként a változókorban lévõ nõknél jelentõs.
A tofu,más néven szójasajt vagy szójatúró nem utolsósorban alacsony kalóriatartalmú zsírszegény eledel.
A desszertben abszolút nem csalódtunk, egy rendkívül, könnyed túrós- gyümölcsös édesség lett a végeredmény.
Sem cukrot, sem pedig lisztet nem tartalmaz, ennélfogva diétázóknak nagyon tudom ajánlani.Én azért készítettem hozzá egy vaníliamártást, nagyon fincsi volt így együtt!
Íme a recept:
Hozzávalók:
25 dkg ribizli
25 dkg tofu
2 dl magas zsírtartalmú tejföl ...