Ribizlis piskóta szelet
sponsored links
Hozzávalók :
A tésztához :
5 db tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 evõk. olaj
A vaníliakrémhez :
1 cs. vaníliás pudingpor
3 dl növényi tej
3 evõk. cukor
10 dkg puha Liga vaj
A tetejére :
40 dkg ribizli
1 cs. piros tortazselé
Elkészítés :
Az egész tojásokat és a cukrot keverjük habosra a mixerrel. Öntsük hozzá az olajat, majd fakanállal keverjük hozzá a kakaós lisztet. Sütõpapírral bélelt tepsiben, elõmelegített sütõben 170 fokon, kb. 10-12 percig süssük, majd hagyjuk kihûlni.
A pudingot a növényi tejjel és a cukorral a szokásos módon készítsük el, fõzzük sûrûre és hagyjuk kihûlni. Mixerrel keverjük habosra a vajat és kanalanként adjuk hozzá a pudingot.
A kihûlt piskótára kenjük rá a krémet és sûrûn rakjuk ki ribizlivel.
A tetejére készítsünk piros tortazselét a zacskón lévõ leírás szerint. Pár órára helyezzük hûtõbe fogyasztás elõtt.