Ribizlis morzsás brownie
sponsored links
A brownie mindig a legfinomabb sütikhez fog tartozni számomra. Ez a ribizlis-morzsás változat is mennyei, a lágy csokoládémasszához jól passzol a savanykás íz, meg a ropogós réteg.
Hozzávalók a tésztához:
- 15 dkg magas kakótartalmú
- 12,5 dkg puha vaj
- 12,5 dkg barna cukor
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 2,5 dkg kakaópor
- 0,5 teáskanál sütõpor
- csipetnyi só
A morzsához:
- 12 dkg liszt
- 8 dkg piros ribizli
- 8 dkg puha vaj
- 5 dkg barna cukor
Elkészítése:
- A csokoládét darabokra törve a vajjal felolvasztjuk. Végezhetjük vízgõz fölött, vagy mikróhullámú sütõben.
- Az egész tojásokat mixerrel nagyon habosra verjük, kb 4-5 perc alatt. A végén a cukrot is hozzáadjuk, úgy habosítjuk. Beleöntjük a csokoládét, lazán összeforgatjuk, majd óvatosan belekavarjuk a sóval, sütõporral, meg a kakaóval elkevert lisztet. A masszát egy kis méretû, sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
- A morzsához egy tálban kézzel összemorzsoljuk a lisztet vajjal, meg cukorral, majd belekavarjuk a ribizlit.
- A tészta tetejére morzsoljuk, végül pedig 160 fokos sütõben megsütjük, kb 25 perc alatt. A brownie akkor jó, ha a közepe enyhén lágy marad.