Ribizlis-mandulás sütemény

2011-06-01

sponsored links


Ma elkezdtem az idei adag bodzapezsgõt, de csak 1,2 kg cukrot tettem vele. A múlt hét végén ittuk meg a tavalyiból az utolsó üveggel, nagyon jót tesz neki a hosszú érlelés a hûtõben. Hugh szerint ugyan 10 nap múlva a palackozás után lehet inni. Ez kétségtelen, akkor is jó, bár az én ízlésemnek túlontúl édes. De egy olyan jó fél év múlva a cukor már átalakul alkohollá ? tehát lesz ereje is ? és az édesség átvált muskotályos ízbe, amit azért én sokkal jobban tudok üdvözölni.

Ebben az évben azt hiszem, hogy a bodza lesz az egyetlen ehetõ virág ételekben, ugyanis apu levágta az akácfáról azokat az ágakat, ahonnan létráról tudtam eddig szedni virágot, az orgona meg elvirágzott már. A rózsáink a múlt évben az állandó monszunban nagyon megviselõdtek, azoknak kell még egy kis idõ, míg teljes pompájukban tudnak nyílni. Biztató a helyzet, csak az ez állandó erõs szél ne lenne. Ma séta közben találtunk egy nagyon jó telket, ahova lehetne építkezni és talán nem is olyan szélcsatornában van, mint a mostani házunk. Bár állítólag ez csak az én fixa ideám, mármint a szélcsatorna. Mondjuk szerintem nekem már szélfóbiám van. Utálom az ilyen idõt, széttép mindent a szél, a palántáim alighogy kicsit rendbe jönnének, rögvest jön egy-két ilyen szar nap, biztos, ami biztos, letördeli a leveleket például a paprikákról.
Jövõ hétre is ki kéne találni valami bodzásat ? remélem, lesz még felhasználható virág ?, de cukibeteg desszertnek kéne lennie...

RIBIZLIS-MANDULÁS TORTA

200 g vaj
200 g nádcukor...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Makkakonyha/~...

sponsored links

Keres?s