Ribizlis-levendulás fehércsokihab
sponsored links
Ma leszedtük a ribizliket a kertben, a feketét és a pirosat is, mert nagyon pergett már, és a menyétek is lopkodták. Mélyhûtõbe tettem a nagyrészét, a ribizli esetében remekül mûködik a fagyasztás, egész évben használhatom majd süteményekbe, palacsintába, krémekbe. Pár maréknyit pedig ehhez a finomsághoz használtam fel, ami bár habkönnyûnek tûnik, diétásnak, kalóriaszegénynek éppenséggel nem nevezhetõ:) Viszont isteni finom, édes, fehércsokis hab, savanykás ribizli, és mellé a levendula finom aromája... Ha a fagyigépet betettem volna idõben a mélyhûtõbe, azzal készítettem volna el, de így még arra sem volt ideje, hogy rendesen lehûljön, heten ettük, pillanatok alatt elfogyott.
Hozzávalók: 6 dl tejszín, 2 tábla fehércsoki, 2 szál levendula, 2 bögrényi ...