RIBIZLIS-KÓKUSZOS KEVERT SÜTIKOSZORÚ

2017-06-11

sponsored links

Ribizlis-kókuszos kevert koszorú

A sok cseresznye után jöjjön megint egy kis ribizli :)
Ez egy roppant egyszerû minimál recept. Sima, kevert tészta, csak a liszt egy része kókuszreszelékkel van kiváltva és egy gyönyörûséges koszorúformában megsütve. Amikor felszolgálod, senki sem fogja azt gondolni, hogy csak 5 perc munkád volt vele. 
Természetesen bármilyen zamatos gyümölcsbõl elkészíthetõ, vagy a kókusz mákra cserélhetõ.

Hozzávalók

4 tojás
20 dkg cukor
24 dkg liszt
6 dkg kókuszreszelék
1 csomag sütõpor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
1 t.k. kókuszaroma
15 dkg ribizli
porcukor a szóráshoz



Elkészítés

A 4 tojást habosítsd ki a cukorral. Addig verd a tojásokat a géppel, amíg a duplájára nõ a térfogata és szinte kifehéredik.
A lisztet keverd el a kókusszal és a sütõporral.
Keverd el a kihabosított tojásokkal.
Add hozzá a reszelt citromhéjat, csipet sót és a kókuszaromát és a ribizli 2/3 részét és óvatosan keverd el.
A koszorúformát olajozd ki, majd kanalazd bele a masszát, végül szórd meg a maradék ribizlivel, hintsd meg kevés cukorral és told a 175 fokos légkeveréses sütõbe. 35 percet süsd, de azért a tûpróba ajánlott.
Az elkészült sütit kicsit hagyd hûlni, majd borítsd ki egy tálra, gazdagon porcukrozd le a tetejét és díszítsd ribizlivel.
Jó étvágyat hozzá ?

ribizlis-kókuszos kevert koszorú



Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog

Folytats a blogon ... csaak.blogspot.com/2017/06/ribizlis-k...

sponsored links

Keres?s