Ribizlis krémsajtos palacsintatorta
sponsored links
Itt az ideje egy kis ribizlinek. Mondjuk most palacsintában :)
Hozzávalók 8-10 személyre:
- 60 dkg liszt
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 9 dl szénsavas ásványvíz
- 0,5 dl olaj
- 1 teáskanál cukor
- csipetnyi só
A krémhez:
- 40 dkg mascarpone krénsajt
- 35 dkg piros ribizli
- 15 dkg cukor
- 4 dl habtejszín
Elkészítése:
- A palacsintához valókat a szokásos módon alaposan kikavarjuk, majd a tésztát 10 percig pihentetjük.
- Ezután egy jó minõségû serpenyõben, zsiradék nélkül, egymás után 20 palacsintát sütünk (ez a mennyiség kisebb méretû formában jön ki).
- Egy tálban a ribizlit összeturmixoljuk a cukorral, és a krémsajttal kikavarjuk. Végül a kemény habbá vert tejszín felét óvatosan belefogatjuk, és ezzel a krémmel a palacsintákat egymásra rétegezzük egy tálon.
- A maradék tejszínhabbal kívülrõl is bevonjuk a palacsintatortát, majd tetszés szerint néhány szem ribizlivel díszítjük.