Ribizlis joghurtkocka
sponsored links
Anyák napjára joghurtos sütit készítettem.
Anyunak szívformában, nekünk pedig kockák lettek.
Hozzávalók:
- 3 tojásból piskóta
- 4 dl natúr joghurt
- 2 dl tejszín
- 10 g zselatin /egy fél zacskó/
- 3 evõkanál feketeribizlilekvár
- 15 dkg mirelit feketeribizli
- cukor/ édesítõ tetszés szerint
- 1 tasak vaníliáscukor
Elkészítése:
A joghurtot összeturmixoltam a lekvárral, amit nagyon kevés cukorral készítettem még a nyáron.
(bármilyen fanyar gyümölcsel ellehet készíteni, de ilyen szép színt csak feketeribizlivel, áfonyával, szederrel tudunk csak elérni)
Beleforgattam a habbá vert tejszínt meg a kiolvasztott ribizliszemeket, és hozzákevertem a langyos vízben oldott zselatint,vaníliáscukrot.
A tepsit amibe a piskóta sült, kibéleltem fóliával, és beleöntöttem a joghurtos masszát.
Amikor szilárdulni kezdett ráterítettem a piskótalapot.
Tálalás elõtt a süteményt a tepsibõl átfordítottam egy tálcára, lehúztam róla a fóliát és kockákra vágtam.
A kockák tetejét tejszínhabbal, ribizliszemekkel citromfûlevélkékkel díszítettem.
Sokáig éljenek az Édesanyák!