RIBIZLIS HABOS SZELET
sponsored links
A süteményt is Andi oldaláról néztem ki.
Még mindig van egy kis ribizlink, ezért választottam ezt a krémes, gyümölcsös, linzertésztás sütit.
15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojás sárgája
5 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
4 dl tej
2 tojás sárgája
3 ek. liszt
3 csapott ek. kristálycukor
3 tojás fehérje
12 dkg porcukor
1/2 citrom leve
1 csapott ek. étkezési keményítõ
A lisztben a vajat elmorzsolom és a többi hozzávalókkal együtt linzertésztát gyúrok.
24 cm-es átmérõjû tortaformába belenyomkodtam és elõsütöttem.
A tojássárgáját a liszttel a cukorral és a tejjel simára kevertem.
Sûrûre krémet fõztem belõle.
A tojásfehérjét elkezdtem felverni, közben hozzáadtam a porcukrot és a keményítõt. Kemény habot készítettem belõle.
Az elõsütött tésztára rákentem a sárga krémet.
A ribizlit rászórtam és egy nektarint is rákockáztam.
A tojásfehérjébõl készült habot ráraktam a gyümölcs tetejére és visszatettem a sütõbe.
Amikor már barnult a teteje akkor kivettem és hagytam kihûlni, majd betettem a hûtõbe.