Ribizlis-habos szelet
sponsored links
A kertünkben lakó egyetlen ribizlibokrunk szerencsére nem csak bõtermõ, de évrõl-évre többet terem. Így tavaly rengeteg ribizlizselét készítettem belõle, amit pedig nem fogyasztottunk el, az a fagyasztóba került. Tél végén-tavasz elején szoktam a fejemhez kapni és elkezdeni kiüríteni a frigót, mielõtt érni kezd az új termés, de a nagy doboz, levesnek csomagolt ribizlik lassan fogynak. Ezért is örültem meg, mikor a minap Vicuskánál jártam, õ hívta fel a figyelmemet erre a süteményre. Hát mit mondjak, naggggyon eteti magát! Az édes-savanykás ízek kedvelõinek bátran ajánlom, a diétázóknak már kevésbé, mert szinte (és nem csak szinte) abbahagyhatatlan. :) Vicuska, köszönöm! :) :*
Az eredeti recepten csak kicsit változtattam. A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját a cukrokkal és a tejjel alaposan kikevertem, majd a puha vajjal és liszttel összedolgoztam. Nekem lágy lett a tészta, így hûtõbe tettem úgy fél órára, majd alaposan lisztezett deszkán nyújtottam a tepsi méretére. 190 °C-ra melegített sütõbe toltam és ...