Ribizlis fehércsokoládés sütemény

2012-06-28

sponsored links


Majdnem egy éve, hogy utoljára publikáltam, ami ejnyebejnye, de hát sok minden történt és történik mostanában is. Viszont az új Allt om Mat grilles különszámában egy igen ígéretes receptet találtam, amit muszáj volt megcsinálni azonnal, és meg kell mondjam, rég ettem ilyen finomat. Nem csak finom, de végtelenül egyszerû, variálható és gyors sütemény, nagyjából negyed órával a kezdés után már a sütõben volt, így gyorsan felvésem ide, nehogy elfelejtsem ...

Szóval, ez a süti erõsen hajaz a blondie nevezetûre, ami nálunk az egyik legnagyobb favorit, annál viszont némiképp könnyebb, kevésbé édes és gyümölccsel megbolondított változat. A recept eredetileg áfonyát javasol, ezt én most nem tudtam hirtelen beszerezni, de a ribizli hibátlan volt, gondolom meggyel, málnával és más gyümölccsel is jól muzsikálna ez a recept.

Mindjárt azzal kezdtem, hogy begyújtottam a sütõt 180 fokra. Felhajítottam egy edényben 100 gramm vajat a tûzre, amikor megolvadt, beletörtem 100 gramm fehércsokoládét. Amikor mindkettõ szépen összeolvadt, félreraktam hûlni.

Közben 2 tojást habosra kevertem 2 deci cukorral és egy löttyintésnyi rumban érlelt vaníliával, amikor elérte a kellõ állagot, hozzátettem a csokis vajat, majd egy spatulával belekevertem 2 deci lisztet és egy (kezeletlen) citrom ...

Folytats a blogon ... lucillasut.blogspot.com/2012/06/ribiz...

sponsored links

Keres?s