Ribizlis-almás forralt bor mandulás cantuccival
sponsored links
Az aktuális hóhelyzet feltétlenül indokolja, hogy azonnal elfogyasszon mindenki egy ehhez hasonló finomságot! :)
A mandulás cantuccit (cantucci con le mandorle) még karácsonykor gyártottam nagy tételben, még ajándékba is jutott. Recept innen. Bármilyen borocska, forró tea, forró csoki, kávé és miegymás mellé ajánlom mártogatni, miután kifejezetten arra találták ki annak idején a taljánok.
Én most egy ribizliborral, aszalt ribizlivel és frissen szûrt almalével készítettem forró fûszeres italt hozzá, isteni lett. Más gyümölcsborral is el tudom képzelni, pl. meggyborral, vagy végszükség esetén bármilyen jobb fajta vörösborral.
Jó melegedést mindenkinek! :)
Jó melegedést mindenkinek! :)
Ribizlis-almás forralt bor
Hozzávalók:
6 dl ribizlibor
3 dl szûrt almalé (lehetõleg friss)
1 dl víz
egy 8-10 cm-es darabka fahéj
10 szem egész szegfûszeg
1 szem egész csillagánizs ...