Ribizliparfé
sponsored links
Tavaly nyár óta kísérletezem itthon a különbözõ fagylaltokkal, parfékkal. Otthon is nagyon finom jeges desszerteket lehet készíteni, de állagban ezeket az édességeket nem szabad összehasonlítani a bolti jégkrémekkel. Régen is készítettek fagylaltgépek nélkül fagyasztott krémeket, parfékat, ezek a receptek ma is remekül mûködnek. Emlékszem gyerekkoromból a tojáshabból és gyümölcsbõl készült krémekre, melyeket gyakran pohárkrémként, nyáron fagyasztva fagylaltként ettük. A bolti jégkrémekkel ellentétben. nincs semmilyen mesterséges színezék, ízfokozó és adalék bennük. Tojás, cukor, tej/tejszín és tetszés szerint gyümölcs, ennyi! Az arányokkal lehet kísérletezni, kinek, mi válik be.:)
Ribizliparfé
Hozzávalók:
3 tojás
2 dl tejszín
3 dl tej ...