RIBIZLIKRÉMES KAKAÓTORTA
sponsored links
Hozzávalók a tortalaphoz:
3 tojás, 4 kanál olaj, 5 kanál cukor, 2 kanál kakaópor, 4 kanál forró víz, 1 kiskanál sütõpor, 3 kanál liszt.
A tojások sárgáját mixerrel habosra kevertem 3 kanál cukorral, hozzáadtam a kakaót, a sütõport, a vizet, az olajat és a lisztet, majd gyengéden hozzákevertem a maradék cukorral felvert tojásfehérjét.
19 cm átmérõjû kikent, lisztezett (vagy kibélelhetjük sütõpapírral) kapcsos tortaformában tûpróbáig sütöttem. Kihûtöttem és 3 lapra vágtam.
A krémhez: habosra kevertem 25 dkg mascarponét 20 dkg porcukorral, 3 dl friss tejszínnel, majd hozzáadtam 1,5 dl sûrû ribizliszörpöt.
A ribizliszörphöz 5 percig fõztem egy bögre ribizlit fél bögre cukorral, pár kanál vízzel,majd ...