Ribizli zselé citromfûvel
sponsored links
A mai zselé vagy dzsem isteni, kitûnõ vad húsok mellé, süteménybe, vagy csak úgy kenyéren! A citromfû ad neki egy kis pikáns aromát, de arra figyeljünk oda, hogy, ha friss fûszer növényt használunk, az eltarthatóság ideje csökken felbontás után. Ahogy fogyasztja a kis családom nem hiszem, hogy aggódnom kéne! Hihetetlen, hogy milyen egyszerû elkészíteni, pedig régen azt gondoltam, hogy valami nagyon hosszú, lassú folyamat, amit csakis a nagyik tudnak, bár nálunk a nagypapi a helyes kifejezés, mivel Õ készíti a lekvárokat, befõtteket, és Õ is süti meg a sütiket!
Imádom a ribizlit, egyszerûen bele tudnék fulladni és idén kicsit hamarabb is érett!
Próbálom minél kisebb üvegekbe tölteni, így tényleg csak egy falat, gyorsan elfogy, annyi, hogy pont egy sütibe elég, szóval praktikus! A címkéken még dolgoznom kell, hogy szép legyen, de nekünk így is jó!:-) Most az egész családot ezekkel ajándékozom meg.
Hozzávalók:
600 g piros ribizli
3 ek finomra aprított citromfû ...