Ribizli mánia
sponsored links
A legutóbb amikor anyukám nálunk járt, egy nagy tál ribizlit hozott. Napokig állt a hûtõben, mert így magában annyira senki sem rajong érte a családból, sokkal inkább valami sütiben tudjuk elképzelni. Gondolkodtam, hogy mi is legyen a sorsa, aztán döntöttem: lekvárt fõztem belõle és ezt tettem bele egy krémsajtos csigába. A tészta receptjét a legutóbbi Nõk Lapja konyhájából ollóztam, bár hasonlót már korábban én is készítettem. A végeredmény annyira meggyõzõ lett, hogy hétvégén rohantam is kedvenc piacomra ribizliért és nekiálltam egy nagyobb adag lekvár befõzéséhez?A lekvárhoz egy kiló gyümölcsöt 50 dkg cukorral összefõztem és sterilizált üvegekbe töltöttem. Bebugyoláltam az üvegeket és hagytam kihûlni. Az a jó ebben a lekvárban, hogy nem kell sokáig fõzni, mert a magas pektintartalom miatt hamar sûrûsödik.
Ribizlis-diós csiga
Hozzávalók:
a tésztához:
12 dkg mascarpone
12 dkg vaj
5 dkg porcukor ...