Ribizli ivólé elrakása befõzõautomatával
sponsored links
Még nem érik a meggy a kertünkben, de az újonnan vásárolt befõzõ automatámat már ki akartam próbálni,ezért a piacon beszereztem hat kiló ribizlit. Mire hazaértem, már dél volt, de segítettek a gyermekeim megmosni és leszárazni, együtt nekiálltunk az ebéd készítésének is. Iskolaidõben nem szoktak segíteni, vagy csak keveset, de most szünidõ van. Miközben a ribizlivel veszõdtünk, felsejlett elõttem az eladó arca, amikor is kaján vigyorral közölte velem: Jó sok idõbe fog kerülni a megtisztítása.
Ez az automata csak egy alapgép, nincs hozzá lékészítõm, ami az ivólevet párolással kinyerné a gyümölcsbõl. Így a megtisztított gyümölcsöt a turmixgépemmel pürésítettem, a levet leszûrtem, és üvegekbe töltöttem. Cukor helyett kevés xilitet tettem bele, majd 80 fokon 20 percig dunsztoltam a géppel. Ha valóban eláll az így készített ivólé, vagy befõtt, akkor ez tényleg egy varázsmasina, hiszen nagyon lerövidíti a berakás idejét, és sok felesleges dologtól kímél meg . A ribizli levet feliratoztam, és felkerült a spejz polcra.
Ma nem unatkoztam, egy ovis tortát is készítettem.Fotót majd holnap teszek róla. Kedves munkatársam óvodás gyermekének készült. Sima tortát kértek, de megjelenítettem rajta a százegy kiskutyás mesét. Igaz, amikor beszéltem Danikával, õ azt mondta, kutyus legyen rajta. Hát a gyermek kérése parancs:)
Isten éltessen Danika!!