Ribizli-dzsem
sponsored links
Hát ha egyszer nagymama leszek, remélem kiélhetem a lekvárfõzés iránt érzett olthatatlan vágyamat!! Addig meg nézegetem a különbözõ gasztro-blogok csodaszép alkotásait és mesteri fotóit, na meg készítek hasonló hipp-hopp-dzsemecskéket. :)
Hozzávalók:
1 kg ribizli
30 dkg Dr. Oetker Befõzõcukor Szuper 3:1
néhány jóképû kis befõttesüveg
A befõttesüvegeket elmosogatjuk, kifõzzük, és megszárítjuk. A ribizlit megmossuk.
A ribizli kb. 80 %-át egy szûrõn átpasszírozzuk (így nem lesz magvas a dzsemünk). A kipasszírozott ribizlit az egészben hagyott ribizliszemekkel és a befõzõcukorral együtt egy lábasban - folyamatosan kevergetve - melegíteni kezdjük. Ha forrni ...