Ribizli-dzsem

2012-07-24

sponsored links


Hát ha egyszer nagymama leszek, remélem kiélhetem a lekvárfõzés iránt érzett olthatatlan vágyamat!! Addig meg nézegetem a különbözõ gasztro-blogok csodaszép alkotásait és mesteri fotóit, na meg készítek hasonló hipp-hopp-dzsemecskéket. :)

Hozzávalók:
1 kg ribizli
30 dkg Dr. Oetker Befõzõcukor Szuper 3:1
néhány jóképû kis befõttesüveg 

A befõttesüvegeket elmosogatjuk, kifõzzük, és megszárítjuk. A ribizlit megmossuk.
A ribizli kb. 80 %-át egy szûrõn átpasszírozzuk (így nem lesz magvas a dzsemünk). A kipasszírozott ribizlit az egészben hagyott ribizliszemekkel és a befõzõcukorral együtt egy lábasban - folyamatosan kevergetve - melegíteni kezdjük. Ha forrni ...

Folytats a blogon ... greenbabypeach.blogspot.com/2012/07/r...

sponsored links

Keres?s