Rezgõs szegedi lepény
sponsored links
A lepény szó hallatán az édes gyümölcsökkel jócskán megrakott sütiféle jut az eszünkbe. Ez azonban nem egy hagyományos lepény, hanem egy táj-jellegû sütemény, amit Szeged nevéhez kapcsolódik. A receptet a Vidék Íze magazinban találtam. Mindenképpen ki szerettem volna próbálni, kíváncsi voltam tényleg rezeg-e? Egy rendkívül könnyû textúrájú, nem túl édes sütemény, szerintem az is szeretni fogja, aki amúgy nem nagyon rajong az édességekért. Elsõ ránézésre a krémesre hasonlít az állaga, de ez csak optikai csalódás, kóstolásra a piskótához tudnám hasonlítani az ízét. Mikor kivettem a sütõbõl még tényleg rezgett benne a töltelék. Mivel a süti eléggé semleges ízhatású én még áfonya és málnalekvárt kínáltam mellé.
Elkészítési idõ: 90 perc
Hozzávalók:
tészta:
20 dkg liszt
6 dkg vaj
1 tojássárgája
1/2 dl tej
1 dkg élesztõ ...