Retró zöldséges-májas rizottó

2012-08-10

sponsored links

majrizotto2.jpg

Nem, ez egyáltalán nem "risotto", hanem kb. az, amit gyerekkoromban sokszor ettünk a menzán, de vendéglõben is. Na jó, annyira nem volt száraz, mint amilyenek annak idején voltak, de nem is próbáltam a - sajnos csak - tévében sokszor látott, szinte a szakácstanulók legfõbb próbatételének tekintett igazi olasz változatot elkészíteni.

Ez tulajdonképpen egy egyszerû csirkemájas-zöldséges rizs, ami nagyon kellemes, gyorsan elkészíthetõ (leszámítva a májból a ?zsinórok? és hártyák lefaragását) és a pénztárcánkat nem megterhelõ étel.

A jól megmosott rizst dupla mennyiségû vízzel, sóval, alacsony fokozatra föltettem fõni. Közben egy csomag vegyes zöldséget ? sárgarépa, fehérrépa - megtisztítottam, kicsire vágtam. A májat a tisztogatás után szintén kisebb darabokra vágtam.

Serpenyõben, kevés libazsíron megpirítottam a zöldséget, amíg roppanósan puha lett. Addigra a rizs már ...


Folytats a blogon ... beck.blog.hu/2012/08/10/retro_zoldseg...

sponsored links

Keres?s