Retró zöldséges-májas rizottó
sponsored links
Nem, ez egyáltalán nem "risotto", hanem kb. az, amit gyerekkoromban sokszor ettünk a menzán, de vendéglõben is. Na jó, annyira nem volt száraz, mint amilyenek annak idején voltak, de nem is próbáltam a - sajnos csak - tévében sokszor látott, szinte a szakácstanulók legfõbb próbatételének tekintett igazi olasz változatot elkészíteni.
Ez tulajdonképpen egy egyszerû csirkemájas-zöldséges rizs, ami nagyon kellemes, gyorsan elkészíthetõ (leszámítva a májból a ?zsinórok? és hártyák lefaragását) és a pénztárcánkat nem megterhelõ étel.
A jól megmosott rizst dupla mennyiségû vízzel, sóval, alacsony fokozatra föltettem fõni. Közben egy csomag vegyes zöldséget ? sárgarépa, fehérrépa - megtisztítottam, kicsire vágtam. A májat a tisztogatás után szintén kisebb darabokra vágtam.
Serpenyõben, kevés libazsíron megpirítottam a zöldséget, amíg roppanósan puha lett. Addigra a rizs már ...