Retro ételek kicsit másképp: zöldfûszeres fasírtburger
sponsored links
Az eredeti gondolat borsófõzelék volt hozzá, de azért nem rajong a férjem, és a lányomnak sem a borsófõzelék az elsõszámú fõzelék kedvence. Egyszer csak gondoltam egyet, és bedagasztottam egy adag hamburgerzsömlét. Az jutott ugyanis eszembe, hogy miért is ne formázzak a fasírtból most húspogácsát.
A fasírtot és a hamburger zsömlét is kicsit másképp állítottam össze, mint az eddigiekben, valamint körül néztem a hûtõben, hogy a fasírtburgert mivel is tálalhatnám fel. A fasírtból értelem szerûen kihagytam a nyers tojást, de egészen hagyományosan fûszereztem. Már a saját hagyományaim szerint értem. Kétféle zsömle is készült: parmezános-oregánós és füstöltsajtos-baconos. A zsömlékrõl már beszámoltam az elõzõ bejegyzésemben.
Hozzávalók 12 db húspogácsához:
1 nagy lilahagyma apró kockára vágva
1-2 (ízlés szerint) fokhagyma reszelve vagy átnyomva
1 evõkanál aprított zöldfûszer (rozmaring, kakukkfû)
2 evõkanál aprított petrezselyem
1 mokkáskanál bors (lehet fekete, zöld vagy színes bors, de én most fehérborsot használtam) ...