Retro ételek kicsit másképp: zöldfûszeres fasírtburger

2011-10-17

sponsored links

A kiindulópont az volt, hogy a kisfiam fasírtot kért vacsorára. Nagyon szereti a fasírtot, ami nem csoda, hiszen a fasírt nagyon ízletes tud lenni, ha jól van elkészítve, ízesítve. Valljuk be, az elkészítése pedig igen egyszerû.

Az eredeti gondolat borsófõzelék volt hozzá, de azért nem rajong a férjem, és a lányomnak sem a borsófõzelék az elsõszámú fõzelék kedvence. Egyszer csak gondoltam egyet, és bedagasztottam egy adag hamburgerzsömlét. Az jutott ugyanis eszembe, hogy miért is ne formázzak a fasírtból most húspogácsát.

A fasírtot és a hamburger zsömlét is kicsit másképp állítottam össze, mint az eddigiekben, valamint körül néztem a hûtõben, hogy a fasírtburgert mivel is tálalhatnám fel. A fasírtból értelem szerûen kihagytam a nyers tojást, de egészen hagyományosan fûszereztem. Már a saját hagyományaim szerint értem. Kétféle zsömle is készült: parmezános-oregánós és füstöltsajtos-baconos. A zsömlékrõl már beszámoltam az elõzõ bejegyzésemben.

Hozzávalók 12 db húspogácsához:

1 kg darált sertésdagadó

1 nagy lilahagyma apró kockára vágva

1-2 (ízlés szerint) fokhagyma reszelve vagy átnyomva

1 evõkanál aprított zöldfûszer (rozmaring, kakukkfû)

2 evõkanál aprított petrezselyem

1 mokkáskanál bors (lehet fekete, zöld vagy színes bors, de én most fehérborsot használtam) ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s