Retro töltött káposzta (vegán)
sponsored links
Ha már volt retro töltött paprika, akkor jöjjön a retro töltött káposzta. Amióta vegetáriánus/vegán/növényevõ lettem, nem is jutott eszembe a töltött káposzta. Pedig imádom a savanyú káposztát, de beértem ezzel a vöröslencsés korhelylevessel vagy ezzel a savanyú káposztás köles fasírttal. Aztán tavaly karácsony elõtt elkezdtem anyukám “fülét rágni”, hogy mi lenne, ha csinálnánk egy vegán változatot. Végül is csak a húst kell lecserélni, más állati eredetû nincs is benne (a mi családi receptünkben), szóval addig, addig gyõzködtem, amíg belement. Tavaly december 26-án ezt ettük ebédre… jó nagy kondérral fõztünk, mert töltött káposztából nem lehet kis adagot készíteni. Annyira finom lett, hogy észre sem vettük, hogy nincsen benne hús (fõleg a húsevõ családtagok). Majd látjátok a leírásban, hogy a káposztát illetõen nincsen pontos mennyiség megadva, mert az egész attól függ, hogy ki mekkora töltött csomagocskákat csinál. Ez nagyon egyén és ízlés függõ, ki, hogyan szereti. Most benne vagyunk a töltött káposzta szezonban, tehát minimum egyszer csináljátok meg!
A savanyú káposzta igazi multivitamin, több, mint vitamin forrás. A késõ õszi, téli idõszakban érdemes belõle minél többet fogyasztani. “A savanyú káposzta fejeskáposztából készül, az erjesztést sóval, vagy sós vízzel ...