Retro ebéd

2014-07-13

sponsored links

Mindig valami újat keresek, de most elõjött ez a hangulat. Az igazság az, hogy nem volt kedvem sokat pepecselni az ebéddel, tekintettel arra, hogy folyamatosan költözünk és nincs elég idõm a fõzésre. Ezért, mielõtt délelõtt elmentünk volna a régi lakást kiüríteni -(ezt tesszük ötödik hete szinte minden nap),- feltettem néhány kisebb krumplit héjában fõni sós vízben. Úgy hagytam a vízben, majd indultunk pakolni.
Mikor hazajöttem, csak kivettem a hûtõbõl hat szép sovány tarját, amit megkentem olajjal, sóztam, borsoztam, megkentem 3 gerezd lereszelt fokhagymával és lefóliázva a 200 fokos sütõbe tettem negyed órára. Közben meghámoztam egy nagy fej lila és egy vörös hagymát, melyeket felszeleteltem és 2 kanál olajon kis sóval és borssal nagy tûzön megpirítottam. Aztán csak beleborítottam a meghámozott, félbe vágott fõtt burgonyákat és kicsit összesütöttem.
Mire ez elkészült, levettem a hússzeletekrõl a fóliát és grill alatt 3 perc alatt kicsit  pirosra sütöttem õket. Majd tálalásnál megkentem mustárral, megszórtam füstölt pirospaprikával és került mellé még egy kis retro szeletelt paradicsom és petrezselyem is.


Hozzávalók: 3 éhes ember részére
A húshoz:

  • 6 nagy szelet tarja
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 tk mustár
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 nagy paradicsom
  • petrezselyem

A körethez:

  • 6 db  közepes burgonya
  • 2 ek olaj
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
A blogban közölt receptjeim, fotóim kizárólag az írásos beleegyezésem után közölhetõk más oldalakon. Ez alól kivételt képeznek azok a weboldalak, ahol nem közlik az egész írást, csak elsõ sorait, folytatásért pedig a blogomra kattint az olvasó.

Folytats a blogon ... evinenikulinariskalandozasai.blogspot...

sponsored links

Keres?s