Reteklevél fõzelék
sponsored links
Lehet furcsálni fogjátok, hogy reteklevélbõl készítettem fõzeléket, de az Erdélyi Konyha 2011-es Kalendáriumában olvastam reteklevélbõl készült levesrõl, különbözõ blogokon pedig reteklevélbõl készült pestot is láttam. Anyuméknál az üvegházban már húzható a piros retek, hoztam is tõlük vagy két kötéssel, olyan szép zöld, zsenge levelei voltak, hogy sajnáltam eldobni, és persze az sem mellékes, hogy õk semmilyen vegyszert nem használnak. Így jött az ötlet, hogy készítek belõle fõzeléket. Nem bonyolítottam túl, mégis az eredmény finom lett. Melléje puliszkát fõztem.
Hozzávalók egy személyre:
A hagymát apróra vágtam, és az olajon üvegesre dinszteltem. A leveleket alaposan átmostam...
Hozzávalók egy személyre:
- kb. két kötés retek zsenge levelei
- 1 evõkanál olaj
- 1 hagyma
- fél evõkanál liszt
- fél dl natúr joghurt
- só
- bors
- õrölt pirospaprika
- fél l víz
- annyi liszt, hogy jó kemény állagú puliszkát kapjunk
- só
A hagymát apróra vágtam, és az olajon üvegesre dinszteltem. A leveleket alaposan átmostam...