Resztelt máj kölessel (reform)
sponsored links
Nem volt tervben ez az étel, de ha már friss, házi májat kaptam, nem hagyhattam ki.
A májat pirítva szeretem, jó sok hagymával és borssal. Nagyon kell vigyázni, hogy rövid ideig süssük, és csak a végén sózzuk meg, különben kemény, rágós lesz. Érdemes néhány perc után megkóstolni, s ha a belseje már megbarnult, de még puha, akkor jó. Van aki rózsaszínûre sütve szereti.
A köles pedig ugyanúgy készül, mint a rizsköret, csak jóval egészségesebb.
Hozzávalók:
- 80 dkg sertésmáj
- 4 szál zöldhagyma
- 2 evõkanál kókuszzsír vagy olívaolaj
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 1-2 evõkanál friss majoránna
- só, bors
A körethez:
- 2 dl köles
- 1 fej hagyma ...