Resztelt máj
sponsored links
Egyszerû, gyorsan elkészíthetõ étel. Ebédre, vacsorára, pár hozzávalóból. Nem biztos, hogy teljesen autentikus a recept, de az eredmény nagyon finom.
Hozzávalók (1 személyre):
15 dkg csirkemáj
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kanál zsír
1 kanál finomliszt
15 dkg krumpli
só, bors, paprika, majoránna, víz (esetleg húsleves)
Elkészítése:
A csirkemájat felcsíkozzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és félfõre vágjuk (csíkokra szeljük), majd egy lábasban felforrósítjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát és üvegesre sütjük. A felcsíkozott májat beleforgatjuk a lisztbe, majd rádobjuk a hagymára. Átforgatjuk a hagymás zsíron, sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és kevés vizet (esetleg húslevest) hozzáöntve fedõ alatt, csendes tûzön puhára pároljuk. Nem kell sok idõ neki, maximum 10-15 perc alatt elkészül az ételünk. Az eredmény szaftos legyen, ha nagyon elfõné a folyadékot, akkor pótoljuk.
A májat egyszerû sós vízben fõtt krumplival tálaljuk. A krumplit feldaraboljuk és sós vízben puhára fõzzük. A fõtt krumplit esetleg kicsit összetörhetjük, ha ízlésünk úgy kívánja.
Kínálhatjuk ecetes uborkával, ecetes almapaprikával, csalamádéval.