Resztelt máj
sponsored links
Nem kell különösebben bemutatni asszem ezt sem. Azon agyaltam, lehet olvastam is valahol csak már nem emlékszem hol, hogy a "resztelt" talán a germán "geröstet"-bõl jött, azaz pirított. Logikusnak tûnik, mert a másik neve a pirított máj lenne ha rosszul tévedek.
Odahaza inkább sertésmájból készül, de mivel Évi egy igazi "mindenevõ" ezért csirkemájat vettünk most hozzá.
A pirospaprikát inkább hanyagoltam, ettünk elég paprikásat mostanában. A majoránna, bors, chili pont elég volt.
Kellbele:
80 dkg csirkemáj, megtisztítva, nagyobb darabokra vágva,
5 dkg füstölt szalonna, kockákra vágva,
3 kis fej vöröshagyma, felaprítva,
2 gerezd fokhagyma, felaprítva,
3 paprika, bõre lehúzva, felkockázva ...