Resztelt máj
sponsored links
Na, a resztelt májat nálunk mindenki imádja. Beleértve a 4 éves kisfiunkat is - neki ez a kedvence. Nagyjából 15 perc, és meg is van. Én így készítem:
- 1 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 500 gr csirkemáj
- bors
- 1 púpos kk majoránna
- fél kk õrölt pirospaprika
- kb. 1,5 dl víz
- só
Egy kisebb teflon serpenyõbe tegyél 1 ek olajat, és pirítsd rajta üvegesre az apróra vágott hagymát. Ha ezzel megvagy, dobd rá a nagyobb darabokra vágott csirkemájat, és pirítsd mindkét oldaláról, amíg meg nem változtatja a színét. Õrölj rá egy kis borsot, és szórd meg a majoránnával. A vizet keverd össze a pirospaprikára, és öntsd rá a májra. Lefedve alacsony lángon rotyogtasd, amíg a máj puhára nem párolódik (kb.15-20 perc). Amikor a máj már puha, és a szaft is már jó sûrû, vedd le a tûzrõl, és most sózd meg ízlés szerint. Mi krumplipürével és savanyúsággal szoktuk enni.