Resztelt csirkem?j
sponsored links
A m?j nagyon megoszt?, hisz sokan szeretik, de vannak p?ran, akik nem. Pedig ?zletes ?s finom ?telek k?sz?thet?ek bel?le.
A felhaszn?lt csirke bels?s?get A s?f h?sboltja ?s pecseny?se biztos?totta. Ha In?rcson j?rtok ?rdemes ben?zni az ?zletbe, hisz csod?s,
b?s?ges ?ruval ?s kedves kiszolg?l?ssal v?rj?k a v?s?rl?kat.
Egy kis ?rdekess?g az ?tel elnevez?s?vel kapcsolatban. A "resztelt" sz? jelent?se a n?met "r?sten" ig?b?l
sz?rmazik, aminek a jelent?se pir?t, p?rk?l.
*50 dkg csirkem?j
*2 eg?sz nagy fej v?r?shagyma
*2 p?pos ek mangalica zs?r
*0,5 kk ?r?lt bors
*1 csapott kk morzsolt major?nna
*1 p?pos tk ?r?lt pirospaprika
*1 ek h?zi dar?lt paprika
*1 kk s?
A m?jat kisebb darabokra v?gjuk, a h?rty?s, vastag eres r?szt elt?vol?tjuk, majd kicsit hagyjuk hideg v?zben ?zni. A v?r?shagym?kat
megtiszt?tjuk, felkock?zzuk ?s a felhev?tett zs?ron megfonnyasztjuk. A m?jat lecs?p?gtetj?k, majd a hagym?s zs?ron feh?red?sig pir?tjuk.
Megsz?rjuk az ?r?lt pirospaprik?val, a borssal, major?nn?val. Hozz?adjuk a dar?lt paprik?t. Felengedj?k kb. 0,5 dl v?zzel ?s fed? alatt puh?ra
f?zz?k. V?g?l megsz?rjuk a s?val ?s j?l ?tforgatjuk.
Melegen rizs k?rettel k?n?ljuk.