Resztelt borjúmáj egres szósszal és krumplipürével
sponsored links
Egres szósz
Hozzávalók: 250 g egres, egy csokor petrezselyemzöld, 2 evk. liszt, 300 ml tejszín vagy házitej, 2 evk.olaj, cukor, só.
Az egrest megtakarítjuk, megmossuk. Egy lábosban kevés vízzel, az apróra vágott petrezselyemmel meg az olajjal puhára fõzzük. Cukrozzuk, sózzuk, majd tejszínes lisztes habarással besûrítjük.
Resztelt borjúmáj
Hozzávlók: 500 g friss borjúmáj, 3 hagyma, olaj, fûszerpaprika, majoránna, bors, só.
A májat megmossuk és felszeleteljük. Az apróra vágott hagymát forró olajban üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a májat, megszórjuk majorannával, fûszerpaprikával meg borssal és készre pirítjuk. Csak az elkészült májat sózzuk meg.