Resztelt borjúmáj egres szósszal és krumplipürével

2014-06-21

sponsored links

        
Megint egy szezonális recept. Az egres (pöszméte), az idén nagyon késõn ért be, bizonyára a hideg idõjárásnak köszönhetõ.
     Egres szósz
Hozzávalók: 250 g egres, egy csokor petrezselyemzöld, 2 evk. liszt, 300 ml tejszín vagy házitej, 2 evk.olaj, cukor, só.
Az egrest megtakarítjuk, megmossuk. Egy lábosban kevés vízzel, az apróra vágott petrezselyemmel meg  az olajjal puhára fõzzük. Cukrozzuk, sózzuk, majd tejszínes lisztes habarással besûrítjük.
      Resztelt borjúmáj
Hozzávlók: 500 g friss borjúmáj, 3 hagyma, olaj, fûszerpaprika, majoránna, bors, só.
A májat megmossuk és felszeleteljük. Az apróra vágott  hagymát forró olajban üvegesre dinszteljük,  hozzáadjuk a májat, megszórjuk majorannával, fûszerpaprikával meg borssal és készre pirítjuk. Csak az elkészült májat sózzuk meg.

Folytats a blogon ... juciakonyhafonok.blogspot.com/2014/06...

sponsored links

Keres?s