Reszelt krumplis pite vagy pirog vagy quiche
sponsored links
Egy egyszerû - sokkal könnyebb megcsinálni, mint elnevezni - hétköznapi, olcsó, mégis érdekes ebéd volt.
Kb. fél kiló krumplit nagy lyukú reszelõn megreszeltem. (Ez még kézzel sem nagyon nagy munka, de én géppel csináltam, így pár perc az egész.) Megsóztam, kézzel átforgattam, hogy egyenletes legyen a sózás. Egy kiolajozott jénai tálba simítottam, úgy, hogy a szélén magasabban legyen, vagyis hasonlóan, mint egy pite (pirog, pie, quiche) tésztát. Bárhogy is nevezzem, a cél, hogy majd a mélyedésbe lehessen tenni a tölteléket - persze sósat, nem édeset. Kevés olajjal a tetejét is megkentem, majd a sütõbe tettem, 180 fokra.
Amíg sült, három pár virslit felkarikáztam, kevés olajon átpirítottam. Megszórtam egy kiskanál liszttel, kis kevergetés után apránként fölengedtem kb. egy deci tejszínnel. Összeforraltam, közben hozzákevertem még egy kis pohár tejfölt is. A végén, már kikapcsolva a tûzhelyet, beletettem ízesítõnek egy kis maréknyi aprított ...