Repül az idõ, felnõtt...
sponsored links
Nemrég még a pelenkázó asztalon birkóztam vele, a pocakomon próbáltam elaltatni délutánonként, a lépcsõrõl szedtem össze, nehogy leguruljon, a kisvakond nagy vizérõl meséltem neki a nyaralások elõtt, reggelenként igyekeztem meggyõzni, hogy nem én vettem ki éjjel a kiságyából, hanem Õ jött át & bújt mellém hajnalban :), most pedig érettségizik... Igen, az Öcsém felnõtt! Legalábbis a papírjai alapján, mert azért bevallom õszintén, az esze sokszor másra enged következtetni... :) Az édesszájúsága azonban változatlan, így sokat nem kellett gondolkodnom, hogy a ballagására milyen süteményt vigyek. Valami krémeset. Nah ja, csak éppen sütõm nincs még mindig itt Bp-en (igen, igen drága Emberem, ha olvasod soraim, nagggyon várom már, hogy az új sütõm beköltözzön, de sajnos egyedül nem tud haza jönni...). Szóval legyen krémes, ne kelljen sütni & bírja azt a cca 150 km-t, amíg leérek vele a családhoz. Egyszerû, nem!? :) Egy szónak is száz a vége, a választásom egy sütés nélküli sajttortára esett, ami krémes, nem igényel sütést & egy kapcsos tortaformában kiválóan szállítható. Így a ballagási sütim Virgin Pina Colada sajttorta.
Hozzávalók (26-os formához):
- 20 dkg kókuszos keksz (pl. Gyõri Édes)
- 10 dkg margarin
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 10 dkg cukor
- 1 dl víz
- 3 dkg kókuszreszelék
- 10 + 5 dkg cukrozott ananász
Elkészítés:
A kekszet apróra törjük, összekeverjük az olvasztott margarinnal, majd egy sütõpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Ne sajnáljuk, legyen jó tömör, hiszen ez lesz a torta alapja. Ha kész vagyunk, tegyük hûtõbe 1 órára szilárdulni.
A cukrot a vízzel és a kókuszreszelékkel addig fõzzük, amíg a cukor teljesen elolvad, majd hagyjuk kihûlni.
A mascarponét a kihûlt sziruppal felverjük, majd hozzá keverjük az apró kockákra vágott 10 dkg ananászt.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük & óvatosan belekeverjük a mascarponés krémbe. Az egészet rásimítjuk a tésztára & minimum 3-4 órára hûtõbe dugjuk (én biztosra mentem, az utazás elõtti teljes éjszakát a hûtõben pihentettem). Tálalás elõtt megszórjuk a tetejét a maradék 5 dkg vékony lapokra vágott ananásszal.
Hozzávalók (26-os formához):
- 20 dkg kókuszos keksz (pl. Gyõri Édes)
- 10 dkg margarin
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 10 dkg cukor
- 1 dl víz
- 3 dkg kókuszreszelék
- 10 + 5 dkg cukrozott ananász
Elkészítés:
A kekszet apróra törjük, összekeverjük az olvasztott margarinnal, majd egy sütõpapírral bélelt kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Ne sajnáljuk, legyen jó tömör, hiszen ez lesz a torta alapja. Ha kész vagyunk, tegyük hûtõbe 1 órára szilárdulni.
A cukrot a vízzel és a kókuszreszelékkel addig fõzzük, amíg a cukor teljesen elolvad, majd hagyjuk kihûlni.
A mascarponét a kihûlt sziruppal felverjük, majd hozzá keverjük az apró kockákra vágott 10 dkg ananászt.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük & óvatosan belekeverjük a mascarponés krémbe. Az egészet rásimítjuk a tésztára & minimum 3-4 órára hûtõbe dugjuk (én biztosra mentem, az utazás elõtti teljes éjszakát a hûtõben pihentettem). Tálalás elõtt megszórjuk a tetejét a maradék 5 dkg vékony lapokra vágott ananásszal.
Egészségünkre!