Repül az idõ :)
sponsored links
...Istenem! Hogy repül az idõ! Hihetetlen, hogy már eltelt egy hónap. :) Olyan, mintha csak tegnap léptük volna át elõször együtt a ház küszöbét. ...mégis közben az az érzése az embernek, mintha mindig is így lettünk volna... hárman. :)
E jeles nap alkalmából készült ez az iciri-piciri tortácska. :D
Már annyira vártam, hogy mikor avathatom fel ezt az oltári aranyos sütõformát, amit Húgomtól kaptunk ajándékba és amit ezúton is köszönünk szépen! ? Még biztosan rengetegszer fogunk benne sütni!
Igaz a most készült tortácskából pont az ünnepelt nem ehetett még, de ha továbbra is ilyen gyorsan telik az idõ, kettõt pislogok és már a nagy legény is falatozni fogja a sütit. ;)
Hozzávalók egy 12 cm-es ? tortaformához:
A tésztához:
2 tojás
2 ek. sima liszt
2 ek. cukor
1 csipet só
fél citrom reszelt héja
A mázhoz:
fél citrom leve
3 ek. porcukor
Kevés vaj és liszt a forma kikenéséhez; kandírozott ibolya a díszítéshez.
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a szitált lisztet, a reszelt citromhéjat, majd a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét is.
- A sütõt elõmelegítjük 180 °C-ra. A formát kikenjük vajjal, kihintjük liszttel.
- A tésztát a formába öntjük, kicsit megütögetjük, hogy ne legyenek a tésztában nagy buborékok.
- Elõmelegített sütõben ~18-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, rácsra téve kihûtjük.
- A mázhoz a citromlevet kikeverjük a porcukorral, majd bevonjuk vele a tortácskát. Kandírozott ibolyákkal díszítjük.
?