Rendhagyó húsvét
sponsored links
Évek óta figyelem a tendenciát: a húsvéti asztalon a sonka és a tojás egyre inkább dekorációnak számít, legfeljebb egy-egy szeletet eszük egy-egy tojással, az ünnep kedvéért. Talán nem is tudatosodott bennünk, de így tavasszal jobban kívánjuk a könnyebb, kevésbé sós ételeket. Az idei húsvéti menüt már a fenti szempontok figyelembevételével tervezem.
Természetesen a tojáslikõr és az elmaradhatatlan habcsók (a megmaradt tojásfehérjébõl) most is állandó szereplõ marad, de a sonka és a tojás "könnyített" változatban, elõételként kerül az asztalra.
Az a szerencsés helyzet állt elõ, hogy aki az idei menümet szeretné elkészíteni, módjában áll elõzetesen velem együtt megtanulni. Örömmel tudatom ugyanis, hogy a Két cica konyhája Fõzõklubja végre állandó helyet talált, és március 26-tól kezdve kéthetente, keddenként megújuló tematikával várunk benneteket.
A fõzõklubnak a kukTanoda ad otthont, mely professzionálisan felszerelt tankonyhával rendelkezik. Itt mindenkinek módjában áll végigfõzni az egész ételsort, természetesen az iránymutatásom mellett. Jó minõségû, de minden konyhában ...