Rendhagyó bolognai, hús nélkül

2012-02-29

sponsored links



Csak annyi köze van a bolognai szószhoz, hogy azt akartam, de ...
Ritkán szoktam ígérgetni, hogy ma ezt készítek, vagy azt, mert megszoktam már, hogy nem én irányítom a dolgokat. ( ! ) Tegnap mégis megígértem a Fiamnak, hogy bolognai spagetti ( is ) lesz, de a hús amit vettem egyszerûen nem festett jól. Bár lehet, hogy csak nekem, a túlérzékenységem miatt. A 21 év alatt, amióta nem eszem húst, sok minden történt: voltam vega, voltam csak nyers koszton, volt amikor hús közelébe sem mentem és a konyhámra sem kerülhetett, ( persze akkor könnyen ment, mert a férjem sem evett 5 évig ), ma már tejterméket és tojást eszem és a húst pedig megfõzöm, hisz a szeretet mindent felülír! ( A durvább részletekbe nem mennék bele, de igen érzékeny vagyok a szagokra/illatokra, látványra stb. )
Igaz fõzni, nem magam miatt fõzök és nem magamnak, de olyat amit én is szívesen megennék, vagy megeszem. Szerencsére a családom sem igényli napi szinten a hús ételt, heti egyszer bõven elég.
Szóval a hús kiesett, viszont volt gomba, így hát gombás lett. Minden hozzávaló maradt, a hús és szalonna kivételével, a vöröshagymát pedig felcseréltem fokhagymára.
A ragut elkészítettem és indultam el. A tésztát akkor akartam, amikor majd hazaérkezünk.  Így is lett volna, de vendég érkezett. A vizet odaraktam forrni és innentõl a Fiam átvette a tészta fõzést és Õ úgy döntött, hogy nem spagettit, hanem fussilit készít. Nagyon jól döntött, ráadásul össze is kevertük a tésztát és a mártást alaposan. Remek volt.
Hát így mûködünk mi, ezért nem bolognai és nem spagetti.

Bolognai ihlette gombás ragu, fussilivel

Hozzávalók ...

Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2012...

sponsored links

Keres?s