Rendhagyó bolognai, hús nélkül
sponsored links
Ritkán szoktam ígérgetni, hogy ma ezt készítek, vagy azt, mert megszoktam már, hogy nem én irányítom a dolgokat. ( ! ) Tegnap mégis megígértem a Fiamnak, hogy bolognai spagetti ( is ) lesz, de a hús amit vettem egyszerûen nem festett jól. Bár lehet, hogy csak nekem, a túlérzékenységem miatt. A 21 év alatt, amióta nem eszem húst, sok minden történt: voltam vega, voltam csak nyers koszton, volt amikor hús közelébe sem mentem és a konyhámra sem kerülhetett, ( persze akkor könnyen ment, mert a férjem sem evett 5 évig ), ma már tejterméket és tojást eszem és a húst pedig megfõzöm, hisz a szeretet mindent felülír! ( A durvább részletekbe nem mennék bele, de igen érzékeny vagyok a szagokra/illatokra, látványra stb. )
Igaz fõzni, nem magam miatt fõzök és nem magamnak, de olyat amit én is szívesen megennék, vagy megeszem. Szerencsére a családom sem igényli napi szinten a hús ételt, heti egyszer bõven elég.
Szóval a hús kiesett, viszont volt gomba, így hát gombás lett. Minden hozzávaló maradt, a hús és szalonna kivételével, a vöröshagymát pedig felcseréltem fokhagymára.
A ragut elkészítettem és indultam el. A tésztát akkor akartam, amikor majd hazaérkezünk. Így is lett volna, de vendég érkezett. A vizet odaraktam forrni és innentõl a Fiam átvette a tészta fõzést és Õ úgy döntött, hogy nem spagettit, hanem fussilit készít. Nagyon jól döntött, ráadásul össze is kevertük a tésztát és a mártást alaposan. Remek volt.
Hát így mûködünk mi, ezért nem bolognai és nem spagetti.
Hát így mûködünk mi, ezért nem bolognai és nem spagetti.
Bolognai ihlette gombás ragu, fussilivel
Hozzávalók ...