Regõs-Halászlé

2014-06-27

sponsored links


Hozzávalók :
80 dkg filézett harcsa felszeletelve
25 dkg halászlé sûrítmény
25 dkg leveszöldség vegyesen
( répa, petrezselyem gyökér, karalábé, zeller )
2 deci vörösbor
1 db vöröshagyma
2 deci tejföl
ízlés szerint: õrölt pirospaprika, bors, só
2 db babérlevél
1 teáskanál kapribogyó
1 kávéskanál mustár
1 evk. citromlé
kb 1 evk liszt a habaráshoz
2 liter víz

Elkészítése :
A harcsa szeleteket besózzuk és félre rakjuk.
Két liter liter vízben a sûrítményt feloldjuk és feltesszük fõni a vékonyra felszeletelt zöldségekkel.
Egy másik edényben a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük , bepaprikázzuk és 1 deci vízzel  felöntjük, majd összeforraljuk a borral, amibe belerakjuk a babérlevelet és a kapribogyót is, és levesszük a tûzrõl. 
Amikor már puha az alaplevünkben a zöldség akkor hozzá keverjük a boros keverékünket.
A habaráshoz a lisztet a tejföllel, a mustárral és a citromlével elkeverjük csomómentesre és hozzákeverjük a levesünkhöz.
( a boros zöldséges alaplevet levesszük a tûzrõl  amikor a habarást hozzákeverjük ! )
Vissza tesszük a tûzre , forralunk rajta egyet.
Ekkor beletesszük a harcsa szeleteket és puhára fõzzük, de itt már tilos kevergetni, kb a fõzési ideje 10 perc.

Jó étvágyat kívánok !





Folytats a blogon ... bibimoni.blogspot.com/2014/06/regos-h...

sponsored links

Keres?s