Reggelizzünk!/ 13. - Brie sajtos, almás omlettet
sponsored links
A jó omlett kellemesen lágy, nem száraz, mégis átsült. Több odafigyelést igényel, mint egy rántotta, de nem sokkal kacifántosabb mutatvány. A tökéletes omlett egyik titka, szerintem, a sok vaj és a megfelelõ hõfok. Az én omlettem alapállásból sajtos - ha nincs sajt, akkor rántottát sütök. Az olvadt sajt ízében és állagában is remekül passzol hozzá. Ezen túl csak ízlés és készlet kérdése, hogy mi kerül még rá.
Az biztos volt, hogy a régóta "érlelt" maradék brie sajtot bele teszem, dilemmázni csak az alma és körte között kellett. Végül savanykás íze miatt az alma gyõzött.
Hozzávalók - személyenként:
3 tojás,
1 ek. vaj,
só, bors
Egy serpenyõt felforrósítok, megolvasztom benne a vajat, beleöntöm és eloszlatom a sóval, borssal felvert tojásokat, majd ...