Reggelire: francia bundáskenyér
sponsored links
Azért, ezek a franciák tudják, hogy kell élvezni az élet apró örömeit. Édesen, vajasan.
Julia Child-ot (híres amerikai tévés szakács, 1912-2004, és egyben egyik kedvenc filmem, a Julie&Julia egyik fõhõse), aki a francia konyha elkötelezettje volt, táplálkozástudósok sokszor bírálták amiatt, hogy sok vajat és tejszínt használ, s hogy ez nem egészséges. Nagyon érdekes, hogy Julia egy 1990-es interjújában azt mondta, ha az ételektõl való beteges félelem nem szûnik meg, az amerikai gasztronómiának vége. Szerinte ugyanis az emberek ezzel a félelemmel az élet egyik nagyszerû ajándékától, az étkezés örömétõl fosztják meg magukat. Ebben is követendõnek találta a francia gasztronómiát, mert, mint mondta, ott nem láthatóak ezek a hisztérikus tünetek.
Abszolút igazat tudok adni Juliának, az ételeket élvezni kell, ugyanakkor, sajnos, nem mindenki teheti ezt büntetlenül.
Én például nem. Most nem.
De akinek nincs gond a súlyával, az lelkiismeret-furdalás nélkül tegyen próbát az alábbi egyszerû reggelivel, már csak a változatosság kedvéért is érdemes. Ez itt egy alapverzió, de számtalan elkészítési módja létezik.
Hozzávalók (cirka 4 személyre): ...