Reggelire ajánlott zabkása, bogyós gyümölcsökkel
sponsored links
Egy igazán tápláló és finom reggeli, amivel rengeteg vitamint, rostot és tápanyagot jutattsz be a szervezetedbe. Ha unod a szendvicseket, akkor próbáld ki, hidd el nem fogod megbánni. Nagyon sokféleképpen lehet variálni, nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat.
A zabkása alaprecept hozzávalói:
- 160 g zabpehely
- 6 dl víz vagy tej vagy szójatej ízlésed szerint
- egy csipet só
- 1 evõkanál nyírfacukor, (de helyettesítheted mézzel vagy egyéb édesítõszerrel, amit használni szoktál)
Hozzávalók a feltéthez:
- 2 evõkanál friss málna
- 3 evõkanál friss kékáfonya
Egy lábasba öntsd bele a zabpelyhet, és add hozzá a vizet (vagy tejet, szójatejet). Keverd jól össze, add hozzá a csipet sót és a nyírfacukrot, majd lassú tûzön folyamatos kevergetés közben fõzd 5- 6 percig, amíg krémes állagú nem lesz. Ekkor vedd le a tûzrõl, tedd kis tálkába és add hozzá a gyümölcsöket. Már fogyaszthatod is.
Ez csak egy verzió, de adhatsz hozzá különbözõ magokat is (pl.: mandula, kesudió), ízesítheted fahéjjal, vaníliával, keverhetsz hozzá aszalt gyümölcsöket vagy egyéb friss gyümölcsöt (pl.: banánt karikákra vágva, fügét, õszibarackot) kedved szerint. A lehetõségek tárháza végtelen, az alapreceptet használva készítsd el ízlésed szerint, és fogyaszd egészséggel.