REGGELI ROPOGÓS ZSEMLE
sponsored links
Maradt négy szikkad zsemlém az elmúlt napokról, így muszáj volt felhasználnom. Mindenképpen valami pirítósra vagy melegszendvicsre gondoltam, aztán eszembe ötlött, hogy láttam a neten ezt a variációt... Pont jó alkalom volt a zsemléket így megsütni. Rém egyszerû, csak kockában be kell vagdosni a zsemléket, de úgy, hogy az alját egyben hagyjuk. Vágás után alul kissé megnyomva, a zsemle kinyílik majd mint a tubarózsa. Ezekbe a nyílásokba kedvünk szerint rakosgathatunk különféle sajtokat, szalámit vagy sonkát... Én most csak sajtot használtam hozzá. Nagyon finom, pompás reggeli lett belõle...
Hozzávalók: szikkadt zsemle, sajt féleségek, esetleg szalámi vagy sonka, só, fokhagyma granulátum, metélõhagyma, vaj.
Éles késsel a zsemléket úgy vágjuk, kockázzuk meg, hogy az aljuk egyben maradjon. Majd alul ...