Reggeli lakoma sok sajttal, kétféle kencével

2017-11-20

sponsored links

Sült tortilla-szendvicsek ? a tökéletes brunch

Még mindig sajtmániában szenvedek, ha tehetem, minden ételbe belecsempészek valami tejterméket.

Legutóbb a hétvégi reggelinket turbóztam fel rögtön négy féle sajttal, köztük természetesen Szarvasi mozzarellákkal is. Kevertem hozzá kétféle mártogatóst, az egyiket a múltkor bemutatott zakuszkával. Persze, ha nincs éppen házi készítésû, beérhetjük bolti ajvárral.



Quesadilla gazdagon, sok sajttal, kétféle mártással



Hozzávalók 2 fõre:

2 nagyméretû tortilla

2 nagy tojás

Pár salátalevél

6-8 koktélparadicsom

Négyféle szeletelt sajt, köztük sima és füstölt Szarvasi mozzarella

4 nagy szelet sonka

Kevés olívaolaj



A csípõs mártáshoz:

2-2 púpos ek zakuszka v. ajvár és majonéz

1 tk csípõs chiliszósz



A tejfölös mártáshoz:

3 púpos ek tejföl

1 ek aprított koriander

Ízlés szerint só és frissen õrölt bors



A körítéshez:

1 újhagyma felkarikázva

1 avokádó szeletelve, héja nélkül





A mártásokat összekeverjük, felhasználásig hûtõben tartjuk.

A tojásokból egyenként tükörtojást sütünk, a végén megfordítjuk és kicsit megnyomjuk, hogy a sárgája kibuggyanjon és kissé megszilárduljon. A tetejüket megsózzuk és borsozzuk.

Magunk elé terítjük a tortillákat, az egyik felükre fektetünk kétféle sajtot, rá jöhet a széttépkedett sonka, egy-egy sült tojás, a vékonyra szelt saláta és paradicsom, majd beborítjuk a maradék kétféle sajttal.

Ráhajtjuk a tortillák másik felét. A grillserpenyõt vékonyan kiolajozzuk, közepes lángon a quesadillák mindkét oldalát addig sütjük, míg kissé megbarnul, a sajt pedig megolvad benne.

Tálaláskor a félbehajtott tortillákat három-három szeletbe vágjuk, még forrón, a hideg szószokkal és a zöldségekkel kínáljuk.



Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!

Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s