Reggeli: kecskesajtos, spenótos frittata
sponsored links
A kedvenc reggelijeim legfontosabb alapanyaga a tojás, de leggyakrabban csak a tûzhelyen készülnek a tojásos ételek: rántotta, tükörtojás, posírozott tojás, lágytojás, keménytojás, stb. Érdemes viszont a sütõt is bevetni egy különleges reggeli érdekében, az eredmény - ugyanabból az alapanyagból - teljesen más lesz. A frittata egy légiesen könnyû tojásétel, sok zöldséggel és finom sajttal az egyik legjobb fogás, amit reggelire választhatunk. Akár csak egy fõre, saját magunknak is elkészíthetjük - ha van ehhez kellõen kis serpenyõnk. Nálam szerencsére már akad ilyen, amerikai utunk során a kedvenc útszéli gyorsétteremláncunkban, a Cracker Barrelben szereztem be, ez a klasszikus öntöttvas-serpenyõ az USA-ban, már a westernfilmekben is ilyenben fõztek szabadtûzön. Az említett helyen több méretben is kapható volt, ez a második legkisebb, pufók palacsinta sütéséhez is ideális. Visszatérve a frittatára: a kecskesajt erõs ízét a spenót és a paradicsom, illetve a tojás könnyû, habosra sült állaga ellensúlyozza, így nagyon finom, könnyû reggelit kapunk.
Hozzávalók
2 tojás
4 szelet kecskesajt ...