Reggeli gabonapelyhekkel...

2012-07-03

sponsored links



Azoknak, akik reggelire gabonapelyheket is szoktak fogyasztani és azoknak is, akik nem, mutatok most két elkészítési módot, hogyan lehet, olyan finom reggelit varázsolni egy kevés idõráfordítással, ami a szervezetet elegendõ energiával látja el, legalább délig. Ezt érdemes mindenkinek kipróbálni.
Tudjuk, hogy a teljes kiõrlésû gabonafélék fogyasztása, mennyire jó hatással van szervezetünk mûködésére. De, hogy mit is jelent a teljes kiõrlésû gabona kifejezés?
A teljes kiõrlésû gabona azt jelenti, hogy a magbél mellett a csírát és a maghéjat is megõrlik, így rostban és vitaminokban gazdag lisztet kapunk. A teljes kiõrlésû gabonákból készült termékek, amellett, hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak, csökkentik a rák, a cukorbetegség, a szívbetegségek, a magas vérnyomás és a magas koleszterin szint kialakulásának kockázatát. Ezen kívül elhízni is nehezebb tõle, mert már kevesebb mennyiségtõl is jól lakunk és magas rostanyag tartalma, javítja emésztésünket is.
A receptekben én kukoricapelyhet használtam, de természetesen ez helyettesíthetõ más gabonapehellyel is. Használjunk teljes kiõrlésû gabonából készült termékeket, de arra ügyeljünk, hogy ezekbõl, ne az agyon cukrozott változatot válasszuk.


Túrós-kukoricapelyhes palacsinta, joghurtos málnával

Hozzávalók 4 személyre

25 dkg zsírszegény túró ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Szilvsgombc/~...

sponsored links

Keres?s