Reggeli gabonapelyhekkel...
sponsored links
Azoknak, akik reggelire gabonapelyheket is szoktak fogyasztani és azoknak is, akik nem, mutatok most két elkészítési módot, hogyan lehet, olyan finom reggelit varázsolni egy kevés idõráfordítással, ami a szervezetet elegendõ energiával látja el, legalább délig. Ezt érdemes mindenkinek kipróbálni.
Tudjuk, hogy a teljes kiõrlésû gabonafélék fogyasztása, mennyire jó hatással van szervezetünk mûködésére. De, hogy mit is jelent a teljes kiõrlésû gabona kifejezés?
A teljes kiõrlésû gabona azt jelenti, hogy a magbél mellett a csírát és a maghéjat is megõrlik, így rostban és vitaminokban gazdag lisztet kapunk. A teljes kiõrlésû gabonákból készült termékek, amellett, hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak, csökkentik a rák, a cukorbetegség, a szívbetegségek, a magas vérnyomás és a magas koleszterin szint kialakulásának kockázatát. Ezen kívül elhízni is nehezebb tõle, mert már kevesebb mennyiségtõl is jól lakunk és magas rostanyag tartalma, javítja emésztésünket is.
A receptekben én kukoricapelyhet használtam, de természetesen ez helyettesíthetõ más gabonapehellyel is. Használjunk teljes kiõrlésû gabonából készült termékeket, de arra ügyeljünk, hogy ezekbõl, ne az agyon cukrozott változatot válasszuk.
Túrós-kukoricapelyhes palacsinta, joghurtos málnával
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg zsírszegény túró ...