Reform túrógombóc zabliszttel
sponsored links
Néha a klasszikus recepteknek is jót tesz, ha olykor valamit variál rajta az ember. Kis zabliszt, kevés nyírfacukor és már kész is az egészségesebb változat.
Kolleganõm életmódváltása ihlette ezt a receptet, mivel egyik nap annyira ínycsiklandóan mesélt az ebédjérõl, ami zabliszttel készült túrógombóc volt, hogy örömmel álltam neki én is a kísérletezésnek, hogy elkészítsem saját változatomat. Szeretem a klasszikus változatot is, de nyitott vagyok az újdonságokra is.
Hozzávalók:
40 dkg túró
1 tojás
5 ek. zabliszt
2 ek. kukoricadara
2 kk. nyírfacukor
1 ek. vaj
kb. 8 dkg tönköly zsemlemorzsa
a tálaláshoz porcukor, tejföl vagy juharszirup
Villával nyomkodjuk szét a túrót, majd adjuk hozzá a zablisztet, a kukoricadarát, az édesítõt és a tojást. Dolgozzuk össze, és tegyük félre egy kevés idõre, hogy a dara kissé megdagadjon.
Addig egy nagy lábosban forraljunk fel vizet bõségesen. Amikor forr a víz, formázzunk gombócokat a masszából és fõzzük ki a vízben. A gombócok akkor vannak készen, amikor feljönnek a víz tetejére. Nagyjából 5 perc kell hozzá. Utána még 1-2 perc, és kivehetõ.
A vajat egy serpenyõben olvasszuk meg, szórjuk rá a morzsát és 1-2 perc alatt pirítsuk aranybarnás színûre. A lecsepegtetett gombócokat hempergessük meg benne.
A tejfölt keverjük össze ízlés szerint néhány kanál porcukorral és öntsük a gombócokra. Vagy tejföl és porckor helyett használhatunk juharszirupot, esetleg baracklekvárt.
Megjelent az nlc-oldalán is.
Levesszezonban: magyaros gombócleves
Húsmentesen: Görögös csicseriborsó ragu, töltött gombával
Reform kakaós
Erdei gombás, spárga rizottó
Kolleganõm életmódváltása ihlette ezt a receptet, mivel egyik nap annyira ínycsiklandóan mesélt az ebédjérõl, ami zabliszttel készült túrógombóc volt, hogy örömmel álltam neki én is a kísérletezésnek, hogy elkészítsem saját változatomat. Szeretem a klasszikus változatot is, de nyitott vagyok az újdonságokra is.
Hozzávalók:
40 dkg túró
1 tojás
5 ek. zabliszt
2 ek. kukoricadara
2 kk. nyírfacukor
1 ek. vaj
kb. 8 dkg tönköly zsemlemorzsa
a tálaláshoz porcukor, tejföl vagy juharszirup
Villával nyomkodjuk szét a túrót, majd adjuk hozzá a zablisztet, a kukoricadarát, az édesítõt és a tojást. Dolgozzuk össze, és tegyük félre egy kevés idõre, hogy a dara kissé megdagadjon.
Addig egy nagy lábosban forraljunk fel vizet bõségesen. Amikor forr a víz, formázzunk gombócokat a masszából és fõzzük ki a vízben. A gombócok akkor vannak készen, amikor feljönnek a víz tetejére. Nagyjából 5 perc kell hozzá. Utána még 1-2 perc, és kivehetõ.
A vajat egy serpenyõben olvasszuk meg, szórjuk rá a morzsát és 1-2 perc alatt pirítsuk aranybarnás színûre. A lecsepegtetett gombócokat hempergessük meg benne.
A tejfölt keverjük össze ízlés szerint néhány kanál porcukorral és öntsük a gombócokra. Vagy tejföl és porckor helyett használhatunk juharszirupot, esetleg baracklekvárt.
Megjelent az nlc-oldalán is.
Hasonló bejegyzések:
Levesszezonban: magyaros gombócleves
Húsmentesen: Görögös csicseriborsó ragu, töltött gombával
Reform kakaós
Erdei gombás, spárga rizottó