Reform gulyásleves

2011-09-15

sponsored links



Annyiban reform, hogy kókuszzsírral készült. Mint azt már egy másik posztban is említettem, a kókuszzsír nagyon egészséges, többek között azért is, mert nem emeli meg a vérben a rossz koleszterin szintjét, és az emésztéséhez nincs szükség az epe által termelt enzimre, így nem terheli meg a szervezetet. Ezen kívül antibakteriális hatású, javítja az anyagcserét is, ezért fogyókúrázóknak és pajzsmirigybetegeknek kifejezetten ajánlják.
A szûrt kókuszzsír színtelen, szagtalan, "íztelen", úgyhogy teljes mértékben alkalmas a különbözõ olajok, zsiradékok kiváltására. Csak saláta öntetet nem lehet belõle készíteni, mert 25C° fok alatt megszilárdul. (Felette folyékony halmazállapotú) Kókuszzsírt általában bioboltokban lehet vásárolni, sajnos meglehetõsen borsos áron.
Néhány hónapja a pesterzsébeti piacon levõ bioboltba hoztak szûrt kókuszzsírt 1500 Ft-ért. (1 kg) Ez már megfizethetõ ár, fõleg mivel nagyon sokáig elég. Azóta szinte mindenhez ezt használom. A kókuszzsírral készült ételek nagyon finomak, és nem érzõdik rajtuk semmiféle mellékíz. Így tökéletes választás egy egészségesebb gulyásleves elkészítéséhez is.
Ha abszolút reformosan akarom elkészíteni, akkor pulykafelsõcombból csinálom, de mivel a háziúr marhából jobban szereti, ezért ...

Folytats a blogon ... csiperke.blogspot.com/2011/09/reform-...

sponsored links

Keres?s