Reflux, gyomortükrözés & Co.

2011-12-01

sponsored links

Jujj mit keresnek itt ezek a témák, egy ez fõzõsblog?. Hát úgy gondolom, hogy a fõzéshez kapcsolódik az evés, ahhoz meg a gyomor. És amúgy is fõzõsblog némi én-bloggal.

Kezdjük a közepén: akinek rendszeresen fáj a hasa, és nem megy el orvoshoz, az nem normális! Normál, kiegyensúlyozott táplálkozással nem fájhat rendszeresen, sõt egy-két elhajlást is ki kell bírjon a rendszer.

"Persze, utólag nagy a szája" - amúgy is nagy a szám, és a refluxom akkor kezdett el exponenciálisan durvulni, amikor már rég megvolt az idõpontom a gasztroenterológiára.

Arról, hogy bizonyos kaják után ég a gyomrom, illetve mások után irreálisan tele vagyok (és hol vannak ezek a tünetek egy jó kis epegörcstõl), az derült ki, hogy reflux, idült gastritissel, és helicobacter fertõzés, ami kissé meggyepálta már a vékonybél bolyhait. Ez már egy kicsit rosszabbul hangzik, mint a néha kicsit ég a gyomrom. És persze mindkét betegség hosszú távú, csúnya mellékhatásokkal jár.

Persze nem kézrátétellel gyógyítanak, és nem ránézésre állítják fel a diagnózist. Voltam vérvételen (részemrõl az a semmiség kategória), hasi ultrahangon (kicsit csikiz, egyébként kb. 5 percet kellett csak ülnöm a váróban, igaz idõpontom volt, de nem puccos magánrendelésre járok). És végül a bónusz: gyomortükrözés. Ami ugye "nem fáj csak kellemetlen". Ennek a mondatnak mindkét fele igaz. tényleg nem fáj, és tényleg kellemetlen. DE. És itt van pár DE.

  • az egész vizsgálat nem tartott tovább 20 percnél. Ebbõl, amíg lent volt a csõ max. 5 perc lehetett. (a beleegyezõ nyilatkozat szerint 3-15 perc)
  • jobb helyeken (azt hiszem sajnos nem mindenhol, vagy nem reklámozzák), ha kéri az ember, és van ...

Folytats a blogon ... lillafoz.blogspot.com/2011/12/reflux-...

sponsored links

Keres?s